mistahodet
feilfin

feilfin

Nå har det gått en liten måned siden jeg bestemte meg for å begynne med meditasjon.

Jeg ønsket å meditere 10 minutter hver dag (ved å bruke en app som heter Daily Calm). Denne har jeg fått brukt kanskje tre ganger, og de gangene har klokka allerede bikka over midnatt og jeg har sovna underveis. (#feilfinfeiler) Fordi jeg ikke har meditert “etter boka”, så har jeg tillatt meg selv å redefinere hvordan meditasjonen kan ha en plass i hverdagen min likevel. Det er jo det som alltid stopper meg fra å komme i gang med nye vaner/rutiner og prosjekter; jeg blir så enten eller. (Og ender opp med ingenting.)

Her er derfor noen eksempler på meditasjon som fungerer for meg akkurat nå:

1.

Jeg gjør et poeng ut av å puste dype magadrag når jeg merker at jeg holder pusten. Av en eller annen grunn har jeg alltid vært litt redd for å PUSTE høyt, som om jeg har noen skam relaterte issues i forhold til å skulle sukke, stønne, puste eller pese (er det flere enn jeg som har holdt pusten på joggetur, når man møter folk på veien?!). I alle fall – her hjemme slipper jeg pusten løs så ofte og høyt jeg klarer. Ikke på en klikkings måte, men en måte som resetter meg og som får meg til å huske at lungene mine eksisterer. Faktisk.

2. 

Jeg fokuserer ikke på hvor sliten eller overvelda jeg er, men prøver å tenke på alt som gir meg energi og liv (mye!) og sender tankene dit. Hvis jeg først skal ha et hode fylt med mange tanker, så vil jeg i det minste at det skal være de gode tankene. Sagt på en annen måte; jeg øver meg på å la lufta gå ut av alle grublete, grumsete og angstfremkallende tankebobler/ballonger.

3.

Forenkling av hverdagen. Og her har jeg mye å hente! Så mye at jeg blir reint inspirert:) Bare tanken på alt jeg kan forenkle i det daglige gir meg større lunge- og hjernekapasitet alene. Når sommerferien er over tenker jeg å starte så smått med å forenkle alt som har med mat å gjøre. Planen er å lage glass med havregrøt over nattan, sånn at jeg vet at jeg alltid får spist (god og nyttig) frokost, og at det bare går på autopilot. Mye penger å spare her også, siden jeg ofte ikke får spist før jeg er ute av døra og i nærheten av en café.

Det var de tre store hittil, men dette er bare starten merker jeg!

Del dette innleget

Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Share on print

Siste innlegg

4 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.