armbåndfeilfin
feilfin

feilfin

Det kan virke som om denne bloggen begynner å bli et sted hvor jeg skriver pep talks til meg selv, men jeg håper ordene kan treffe flere der ute (hei, mamma!).

Apropos mamma. Armbåndene over har hun laget, etter at jeg så noe liknende på nettet og hintet forsiktig (men bestemt) om at det kanskje hadde vært noe for henne å teste ut? Mamma pleide å lage smykker, men slutta. Men hun ble inspirert av bildene jeg viste, og så satte hun i gang med å eksperimentere. Armbåndene hun lagde ble helt annerledes enn dem vi hadde sett bilder av. Men herregud så fine! Hun ble helt hekta og produserte i bøtter og spann; jeg ville starte nettbutikk og vi koste oss glugg med å drømme oss bort i visjoner om kolleksjoner, lookbooks og innpakning. (Det gjør jeg enda!) Bildene her er et utvalg som jeg tok hjemme i stua i den gamle leiligheten vår, da størstemann fortsatt var enebarn og liten baby som dro meg i buksebeinet (ikke avbildet, men det er altså det som skjer nedenfor armene på alle disse bildene). Alt handla om å gjøre det meste og beste ut av situasjonen, og det var gøy!

Det er to år siden mamma lagde disse, og fordi livet inne imellom har en tendens til å suse av gårde; som om man er med i et dataspill hvor tempo og utfordringer øker for hvert nye nivå du overlever, så har armbåndene og drømmene om dem blitt lagt på is. Men da jeg titta gjennom bilder på datamaskinen i kveld, og så disse kreasjonene lyse mot meg, så bruste det i blodet igjen. Hvem skulle egentlig tro at dette er et eksempel på en nybegynners verk? Antar man vel ikke som regel, når man ser alle andre som får til ting, at de har studert, slitt og strevd i hundre år før de liksom made it?

Jeg er så over den tanken.

Når jeg ser på bildene av mammas armbånd ser jeg hvor fantastisk gøy det er å være en nybegynner. Det er ingen press, ingen forventninger eller dårlige idéer. Å kunne nyte å være en nybegynner er så godt som en egen livskunst, fordi man må tåle å være ny i noe, uten å falle for den billige “fake it ’til you make it” kamuflasjen. Bildene over viser meg at det å være nybegynner ikke har noe med å være dårlig i noe. Det handler kort og godt om å prøve ut nye ting, og se hva som skjer.

Nydelig nybegynner – det er en merkelapp jeg gledelig skal bære fremover. Flere som er med?

Del dette innleget

Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Share on print

Siste innlegg

2 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.