workinprogress
feilfin

feilfin

Jeg har et sånt øyeblikk for tida, hvor hjernen fungerer på et mer elevert nivå. Ikke at jeg plutselig er blitt så jævlig smart (hehehe, jeg liker å skrive det sånn, for da virker jeg ikke smart i det hele tatt), men at jeg kan tenke litt utenfor den spinnville grublekarusellen som ellers kaster meg rundt til jeg blir kvalm (…ikke så kvalm da…jeg har jo lært meg noen triks etter så mange runder på’n – jeg har OL gull i å kreeeenge med). Og her kommer det jeg har lært “der oppe”:

Noe er nok.

Noe, som kanskje er dét ordet i det norske språket som jeg ikke har koda inn som noe annet enn et fyllord; som nødvendig fugemasse som man bruker litt her og der. Men ingen har noen sinne (tør jeg påstå) måttet holde seg fast i en stol av synet av fugeverk (det er ikke engang et ord).

Men noe er mitt nye mantra.

Jeg er ferdig med alt annet enn noe. Noe skal forbli. Noe kan jeg alltid gjøre. Noe kan jeg alltid si. Noe kan jeg alltid lage. Noe kan jeg alltid gi. Noe. Noe. Noe.

Noe er nok.

Helt siden jeg var liten trodde jeg forventningen var så mye mer. Jeg koda verden inn som et umulig prosjekt å delta i. For noe var aldri nok.

Men jeg har laget låter av pinlig få akkorder. Så noe rakk. Jeg er ikke på radio, eller holder konserter. Men mamma synes jeg er en stjerne, og mammas mening er nok.

Jeg kan putte noen ord sammen, og få barna mine til å le. For kokk rimer på sokk, og noe som rimer er nok.

I det siste har jeg tenkt, at jeg vil tegne og male mer. Skrive og dele mer. Fortelle og bruke stemmen min mer. Så blir jeg redd, motløs og lei. Lei fordi stoppskiltet alltid kommer opp, og redd for at det betyr at ingenting noen gang vil skje. Men noe skjer alltid. Bittelitt fugemasse sprutes inn i et kreativt hulrom. Og der har dere et eksempel på en skikkelig ræva metafor. Men en ræva metafor er mer underholdende enn ingenting, og noe å bygge videre på.

Noe oppå noe er livet mitt nå.

Del dette innleget

Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Share on print

Siste innlegg

6 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.