tanker
feilfin

feilfin

I fjor sommer ramla jeg innom Bok Pod podcasten, hvor jeg ble så glad over å finne et intervju med poeten Kolbein Falkeid. Han er en favoritt, og jeg visste på forhånd at jeg ville ha stor glede av episoden. Det slår aldri feil hos meg; personer som er upretensiøse og med selvinnsikt, og som ikke tar seg selv for høytidelig – men som er drivende dyktige i det de gjør og tar sin skapertrang og kreativitet på alvor. En av mange ting han fortalte, var ordene hans far sa til ham da han var helt fersk som dikter;

Klem på, Kolbein! Klem på!

Det syntes jeg var et så fint og oppløftende budskap, at jeg tok det til hjertet selv. Jeg skulle ønske jeg var en person som ikke trengte pep eller bekreftelse inne i mellom på at jeg er på rett spor eller at jeg har noe å fare med. Sannheten er at det ofte har betydd at jeg har våget mer og trodd litt ekstra på meg selv fordi noen andre også gjør det. Det er lett å gå seg vill i eget hode, og miste troen på verdien eller validiteten av egne idéer og evner. Jeg liker godt uttrykket “believing eyes” som blant annet er brukt i denne artikkelen om gode parforhold;

Believing eyes is the experience of having one’s gifts and capabilities reflected back from a someone who we love, trust, and respect, who sees our beauty and goodness, and reflects it back to us, particularly during the times when we are unable to recognize our gifts ourselves. The practice of acknowledging and expressing another’s positive aspects, influences the perception of the person giving the feedback as well as the one who is on the receiving end.

Pappa Falkeid hadde troa på sønnen sin, og det synes jeg er rørende og sterkt med tanke på alle de vidunderlige diktene sønnen har endt opp med å produsere. Det er også interessant hvor mye enklere det er, synes jeg, å tro på andre enn seg selv.

PS: apropos feilfin; da jeg skulle legge inn lenker i dette innlegget oppdaget jeg at jeg hadde skrevet Kolbjørn i stedet for Kolbein. Flotte greier.

Del dette innleget

Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Share on print

Siste innlegg

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.