barebarnematbrødskive
feilfin

feilfin

Ok. Det har vært en stund siden sist i denne serien, og jeg kommer ikke akkurat tilbake med et BANG! Men her i heimen er det full fres rundt alle måltider, fordi minstemann viser seg å ELSKE mat og er av typen som ville spise selv fra starten av. Da jeg forstod at matgleden hennes var så tett kobla til å få lov til å bruke de små hendene sine til å utforske maten sin selv, så ble måltidene våre sammen SÅ mye koseligere. (Les: ingen raserianfall hvor skjeer flyr veggimellom og en mor og datter og kjøkken som bader i grøt og dårlig stemning.) Det er fortsatt himla mye gris, men jeg har aldri vært typen som får fnatt av det. Nå kan vi begge spise mat og kose oss; og det er her min bare barnemat brødskive kommer på banen.

Full åpenhet: jeg tenkte selv at dette er absolutt på grensen til idioti da jeg begynte å dandere brødskiva mi under lunsjen vår i dag. Det var ikke planlagt, men jeg ble inspirert og tenkte what the heck, jeg kjører på. For det smakte skikkelig digg, og her på feilfin handler det om å henge med så godt man klarer når inspirasjonen melder seg. Men utenfor denne tallerkenen var det erter over alt og generelt kjøkkenkaos. Jeg sparer dere for bilder av det, men jeg vil heller ikke fremstå som om jeg sitter her hjemme på dagtid og har måltider med barnet mitt som er photoshootvennlige – eller at det er noe jeg streber etter heller.

Men over til bare barnemat brødskiva. Minstemann fikk smake erter i dag. Både alene og i en dip som var kjørt sammen med en halv banan. Dippen egnet seg supert som spread på brødskiva, oppå et lag med peanøttsmør. Deretter danderte jeg den med søte pæreskiver og – det var her jeg himla med øya over meg selv – et lite dryss med valmuefrø for syns skyld – det ble jo et slags “fullverdig” måltid. Jeg toppa det med litt honning også (ikke avbildet), for det smaker alltid bra oppå peanøttsmør. (Selvsagt var denne brødskiva bare til meg, og ikke til babyen min som er under 1 år og derfor verken kan spise store brødskiver og aller minst honning – som er giftig!)

Bare barnemat brødskiva der altså. PIN it, NOW;)

Del dette innleget

Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Share on print

Siste innlegg

2 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.